Startsida |Allmänt om min bakmaskin |Tips |Recept |Mat |E-mail
Volym (amerikansk)
1 U.D. gallon = 4 liquid quarts = 3,8 liter
1 liquid quart = 2 liquid pints = 9,5 dl
1 liquid pint = 2 cups = 4,7 dl
1 cup = 8 fluid ounces = 2,4 dl
1 fluid ounce = 29,6 ml
1 tablespoon = 3 teaspoons = 15 ml
1 teaspoon = 5 ml
Både Olle Söderqvist och Nils Svensson har varit vänliga att skicka innehållet i nedanstående omvandlingstabell till mig. Tack så mycket.
Livsmedel
100 ml
(1 dl)
ca g
15 ml
(1 msk)
ca g
5 ml
(1 tsk)
ca g
1 ml
(1 krm)
ca g
100 g
ca ml
SOCKER
Farinsocker
70
10
-
-
145
Florsocker, pärlsocker
80
9
-
-
165
Sirap
140
20
-
-
70
Strösocker
85
12
4
-
120
Vanillinsocker
-
8
3
-
190
MATFETT
Margarin, smält
90
13
4
-
110
Olja
90
13
4
-
110
Smör, fast
95
15
5
-
105
Smör, smält
90
13
4
-
110
MJÖL
Blandmjöl (2-4 sädesslag)
50-55
7-9
-
-
180-200
Bovetemjöl
60
9
-
-
165
Grahamsmjöl
60
9
-
-
165
Kornmjöl
50-55
7-8
-
-
180-200
Rågmjöl
50-55
7-8
-
-
180-200
Rågsikt
50-80
8-9
-
-
165-180
Vetekli, fint
35
5
-
-
285
Vetekli, grovt
20
3
-
-
500
Vetemjöl
50-60
8-9
-
-
165-190
DIVERSE
Bakpulver, bikarbonat
-
15
5
1,0
100
Havregryn
35-40
5
-
-
250-285
Keso
100
-
-
-
100
Linfrö, hela
65
10
-
-
155
Russin
50-70
8-10
-
-
145-200
Skicka till mail till bakmaskinen@yahoo.se om du har något att bidra med.
Jag vill jättegärna ha ett bra recept på kavring.
Startsida |Allmänt om min bakmaskin |Tips |Recept |Mat |E-mail
http://bakmaskinen.se/bakmask/omrekn.htm