Startsida
|Allmänt
|Tips
|Mått och vikt
|Mat
|E-mail
Recept till bakmaskin
Nytt recept 040110 (ååmmdd)
Vilka är nya?
Recepten som ren textfil.
Använd textfilen om du bara är intresserad
av en utskrift av recepten utan tjafs.
Om du vill spara den och det inte sker
automatiskt när du klickar på länken
så prova istället att högerklicka
på den. Välj "spara mål
som..." eller liknande.
De recept som står under
Egna recept
har jag garanterat testat. Det är traditionella
recept som jag har modifierat.
Fådda recept
är recept som vänliga själar
skickat till mig.
Jag har testat en del av de andra recepten,
men inte alla. De av de andra recepten som
jag har testat fungerade i alla fall för mig.
021220
1 tsk torrjäst
25 g smör eller margarin
1 påse vörtmix (Santa Maria, 90 g)
1 dl ljus sirap
1 knapp lättöl (33 cl minus 0,5 dl)
4 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
Program Grovbröd
021010
3 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
4,5 dl grahamsmjöl
2,5 dl mjölk
2,5 dl lingonsylt
1 msk smör
Kör degprogrammet i 15 minuter
eller tills alla klimpar är borta. Stick
ner en ätpinne (eller ett annat lämpligt
verktyg av trä eller plast) efter 10 minuter och
rör om för att få upp all mjöl från
hörnen i burken. Peta även ner
eventuell mjöl från sidorna.
Baka medium
1,5 tsk torrjäst
4 dl lantbrödsmjöl, 4 sädeslag
2 dl vetemjöl
1 dl grov rågmjöl
2 msk socker
1,5 tsk salt
0,5 tsk stött fänkål
2 tsk pomeransskal
1 msk smör
3 dl mjölk
Program Normal
1,5 tsk torrjäst
4 dl lantbrödsmjöl, 4 sädeslag
2 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
1 msk socker
1,5 tsk salt
2 tsk pomeransskal
1 tsk stött fänkål
1 msk smör
3 dl mjölk
Program Normal
1,5 tsk torrjäst
2 dl lantbrödsmjöl, 4 sädeslag
1 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
1 msk socker
1,5 tsk salt
1 tsk brödkryddor
1 msk smör
2,5 dl mjölk
1 dl yogurt
Program Normal
1,5 tsk torrjäst
5 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1,5 tsk salt
1 msk smör
0,5 tsk kummin
3 dl vatten
Program Normal
1,5 tsk torrjäst
5 dl rågsikt
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
2 tsk pomeransskal
1 tsk stött fänkål
1 msk smör
0,5 dl sirap
2,5 dl mjölk
Program Grovbröd
1,5 tsk torrjäst
7 dl lantbrödsmjöl, 4 sädeslag
1,5 tsk salt
1 msk smör
2 msk mörk sirap
3 dl vatten
Program Normal
1,5 tsk torrjäst
7 dl lantbrödsmjöl, 4 sädeslag
0,5 dl linfrö
1,5 tsk salt
2 tsk pomeransskal
1 msk smör
2 msk sirap
3 dl mjölk
Program Normal
1,5 tsk torrjäst
3 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1,5 dl grahamsmjöl
0,5 dl linfrö
1,5 tsk salt
1 msk pomeransskal
1 tsk stött fänkål
1 msk smör
2 msk sirap
3 dl mjölk
Program Grovbröd
1,5 tsk torrjäst
2 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1,5 dl grov rågmjöl
1,5 dl grahamsmjöl
0,5 dl linfrö
1,5 tsk salt
1 msk smör
2 msk mörk sirap
3 dl vatten
Program Grovbröd
Tillbaka överst på sidan
Tillbaka överst på sidan
040104
Nedanstående grundrecept
har jag fått av Camilla.
Eftersom de är 5 personer i sin
familj så tycker hon bröden
blir väl små.
Camilla använder framgångsrikt
nedanstående grundrecept.
Tack Camilla för detta braiga råd.
1,5 tsk torrjäst
ca 850 gram mjöl (också olika
blandningar och gryner)
5,5 dl vätska (använder olika blandningar
ex. vatten, natuerll yoghurt,
mjölk, öl, keso, filmjölk)
1 dl brun socker
1 - 2 msk olja
Till det kommer kryddor och salt efter
tycke och smak. Camilla häller ofta
i sirap, lingonsylt, farinsocker etc.
Programinställningarna ändras beroende
utifrån vilken typ av bröd som bakas.
Grovbröd (allt med grovt rågmjöl
alternativt med mycket gryn/
solrosfrö/linfrö i) eller vitt
bröd (sådant som har vetemjöl
som största grund)
031229
Nedanstående basrecept har jag
fått av PG Jönsson och hustru.
De bakar sina bröd med vanlig jäst.
Man tackar för detta användbara tips.
Jönsson berättar att de säkert
kört 50 bröd -hälso med råg,
med nötter, med oliver, med olivolja,
med balsamvinäger, med russin,
med mandel, med olika
mjölblandningar etc. De slänger i
lite vad de känner för.
Det är rätta takter på familjen
Jönsson!
ca 1/4 - 1/3 paket jäst, smulas ner
7,5 dl vetemjöl
2 tsk salt
ev 2 tsk socker
3-4 msk smör
knappt 3 dl vätska,
ren mjölk alt vatten alt blandning (tot <3dl)
Grövre mjöl kräver mer
jäst än ljust.
Program Normal
040110
Receptet till julitabrödet
har jag fått av Inger Björck
från Jönköping. Tack.
Inger berättar att detta bröd
går hem hos barnen.
1,5 tsk jäst
5 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
1 dl brun socker
3 dl vatten
1 tsk salt
1 ägg, knäcks bara i, rakt av
Program Normal
Följande 8 recept har jag fått
av Lennart Jonsson i Forshaga.
Han är biodlare och har hemsidan
http://home.swipnet.se/bisidan.
Titta gärna in där och lär
dig mer om honung.
021021
Lennart väger sin mjöl. Jag har ännu
räknat om det till dl, men
det kommer. Var bara lugn.
0,75 tsk jäst
420 g vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 dl krossade linfrön och/eller
2 msk krossade solrosfrön eller
1 dl krossade sesamfrön
0,5 msk honung eller 2 msk russin
3 dl vatten
Program Normal, medium
021021
0,75 tsk jäst (1 tsk för rågmjöl)
340 g vetemjöl
100 g grahamsmjöl eller 80 g fint rågmjöl
0,5 tsk salt
2 msk krossade nötter eller solrosfrön
0,5 msk honung (1 msk för rågmjöl)
3 dl vatten
Program Normal, medium
021021
0,75 tsk jäst
420 g mjöl, vetemjöl och rågsikt
0,5 tsk salt
2 tsk krossad fänkål
0,5 msk honung eller « dl russin
3 dl vatten
Program Normal, ljus
021021
1 tsk jäst
380 g vetemjöl
50 g grovt rågmjöl
0,5 tsk salt
0,5 dl russin
3 dl vatten
Program Grovbröd, medium
021021
1 tsk jäst
330 g vetemjöl
100 g grovt rågmjöl
0,5 tsk salt
1 tsk fänkål
1 msk honung
3 dl vatten
Program Grovbröd, medium
021021
1 tsk jäst
220 g lantbrödsmjöl, 4 sädeslag
140 g vetemjöl
60 g rågsikt
1 tsk salt
1 tsk stött fänkål
1 msk honung
1 msk rapsolja
3 dl vatten
Program Normal, ljus
021021
0,75 tsk jäst
2 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1,5 dl grovt rågmjöl
1,5 dl grahamsmjöl
0,5 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk rapsolja
2 msk sirap eller honung
3 dl vatten
Program Grovbröd, normal
021021
1 tsk jäst
260 g rågsikt
170 g vetemjöl
0,5 dl solrosfrön
1 tsk kummin
0,5 tsk salt
1 msk rapsolja
3 dl vatten
Program Normal, medium
Banankakan har jag fått av Jonas Kollberg.
Tack Jonas.
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
5 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 dl olja
2 st ägg
2 st bananer
5 minuter på degprogrammet. Stick ned en
träslev efter 3 minuter och rör om för att
få upp mjöl från hörnen
på burken.
Baka ljust, låt stå i 15 minuter efter det
att den är färdig.
Tillbaka överst på sidan
Jag vet inte vilket märke det är på
bakmaskinen som dessa recept kommer ifrån.
För mig har det fungerat att översätta
program 2 med program Grovbröd och
program 3 med program Normal.
Jag har inte testat alla program utan
bara några få.
Dessa recept
har jag fått av Christer genom
http://welcome.to/overum
1 tsk torrjäst
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1,5 msk malda brödkryddor
1 msk sirap
3 dl vatten
Program 2
1,5 tsk torrjäst
7 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk salt
1 msk honung
2 msk olja
3 dl vatten
Program 3
1 tsk torrjäst
5 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
1 tsk stött anis
2 tsk stött fänkål
1 msk olja
1,5 msk mörk sirap
3 dl vatten
Program 3
1 tsk torrjäst
5 dl rågsiktsmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl russin
3 dl vatten
Program 2
1 tsk torrjäst
7 dl vetemjöl
0,5 dl kruskakli
0,5 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk sirap
1,5 msk olja
3 dl vatten
Program 2
1 tsk torrjäst
4 dl fint rågmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 dl vatten
Program 3
1 tsk torrjäst
5 dl rågsiktsmjöl
3 dl vetemjöl
0,5 dl solroskärnor
0,5 msk kummin
0,5 tsk salt
1 msk olja
3 dl vatten
Program 2
1 tsk torrjäst
8 dl vitt lantbrödsmjöl
1 tsk salt
1 msk olja
3 dl vatten
Program 2
1 tsk torrjäst
2 dl grahamsmjöl
0,5 dl kruskakli
5 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
1 tsk strösocker
2 dl riven ost (t ex Grevé)
3 dl vatten
Program 2
1 tsk torrjäst
7,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk (15g) margarin eller smör
2,75 dl vatten
Program 1
1 tsk torrjäst
8 dl rågsiktsmjöl
1,5 tsk salt
1 tsk strösocker
3 dl vatten
Program 2
1,5 tsk torrjäst
7,3 dl rågsiktsmjöl
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 msk margarin
2,5 dl vatten
Program 2
(Nordica Home Baker, modell 6572)
Tillbaka överst på sidan
Dessa recept finns på tillverkarens hemsida.
http://www.joffe.se/bakmaskiner.htm
1,5 tsk torrjäst
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 dl vatten
Program Vitt bröd
1,5 tsk torrjäst
0,5 dl krossat linfrö
8 dl råksikt
1 tsk salt
1 msk olja
3 dl vatten
Program Grovbröd
1,5 tsk torrjäst
6 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk strösocker
0,5 g stött saffran
0,5 dl korinter
25 g margarin eller smör
2,5 dl mjölk
Program Vetebröd
2 tsk torrjäst
10 dl glutenfri brödmix
0,5 tsk salt
1,5 msk olja
3,25 dl vatten
Program Normal
1-1,5 tsk torrjäst
7 dl vetemjöl
0,5 dl finriven parmesanost
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 msk olivolja
3 dl vatten
Program Normal
Tillbaka överst på sidan
Dessa recept finns på tillverkarens hemsida.
http://www.joffe.se/bakmaskiner.htm
2 tsk torrjäst
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågflingor
6 dl vetemjöl
0,5 dl russin
0,5 dl olja
2 tsk salt
5 dl vatten
Program fullkorn
2 tsk torrjäst
10 dl vetemjöl
1 krm salt
1 dl socker
2 tsk stötta kardemummakärnor
50 g margarin eller smör
4 dl mjölk
Program normal
2 tsk torrjäst
1 dl solroskärnor
11 dl glutenfri mix
2 msk husk
1 tsk salt
0,5 dl olja
5 dl vatten
Program normal
4 port
1 tsk torrjäst
5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk olja
2 dl vatten
Program deg
2 tsk torrjäst
10 dl vetemjöl
0,5 dl hackad oregano eller annan örtkrydda
0,5 dl olivolja
1,5 tsk salt
5 dl vatten
Program vitt bröd
1,5 tsk torrjäst
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 dl vatten
Program vitt bröd
1,5 tsk torrjäst
6 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk strösocker
0,5 g stött saffran
0,5 dl korinter
25 g margarin eller smör
2,5 dl mjölk
Program normal
1-1,5 tsk torrjäst
7 dl vetemjöl
0,5 dl finriven parmesanost
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 msk olivolja
3 dl vatten
Program normal
2 tsk torrjäst
11 dl lantbrödsmjöl (ljust)
1 tsk salt
2 msk olja
4 dl vatten
Program normal
2 tsk torrjäst
10 dl fint glutenfritt mjöl
1 krm salt
0,5 dl sirap
100 g torkad frukt i små bitar
50 g margarin eller smör
4 dl mjölk
Program normal
2 tsk torrjäst
10 dl vetemjöl special
1/2 dl hackade oliver
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 dl krossade tomater
3 dl vatten
Program normal
2 tsk torrjäst
3 dl grovt glutenfritt mjöl
7 dl fint glutenfritt mjöl
1 tsk salt
2 medelstora rårivna morötter
2 msk olja
4 dl vatten
Program fullkorn
2 tsk torrjäst
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågflingor
7 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
1 msk flytande honung
0,5 1/2 dl olja
5 dl vatten
Program fullkorn
Tillbaka överst på sidan
Om du har några bra recept för bakmaskin
som jag får använda på
denna sida så
skriv till mig
så blir jag glad. Adressen är
bakmaskinen@yahoo.se.
Jag vill jättegärna
ha ett bra recept på kavring.
Startsida
|Allmänt
|Tips
|Mått och vikt
|Mat
|E-mail
http://bakmaskinen.se/bakmask/recept.htm